burger-galopoulas
clock icon
50'

Burger γαλοπούλας με κρυμμένα σπαράγγια

Υλικά

  • 500γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 100γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 2 σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 αβγό
  • 1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)

Ο κιμάς είναι το καλύτερο «καμουφλάζ» για να βάλετε στο πιάτο των παιδιών λαχανικά. Αυτό το burger θα το λατρέψουν!

Ρίχνετε σε βαθύ πιάτο το γάλα και το ψωμί, αφήνετε για 10 λεπτά να μαλακώσει το ψωμί και το στραγγίζετε.
Τρίβετε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Τα βάζετε σε μπολ μαζί με τον κιμά, το ψωμί, το αβγό, τη φριγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλάθετε μπιφτέκια, τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Βάζετε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε ψωμάκια για burger και συνοδεύετε με ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε βαθύ πιάτο το γάλα και το ψωμί, αφήνετε για 10 λεπτά να μαλακώσει το ψωμί και το στραγγίζετε.

Βήμα 2

Τρίβετε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Τα βάζετε σε μπολ μαζί με τον κιμά, το ψωμί, το αβγό, τη φριγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλάθετε μπιφτέκια, τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Βήμα 4

Βάζετε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε ψωμάκια για burger και συνοδεύετε με ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.