buche

Υλικά

    Για το παντεσπάνι σοκολάτας

  • 5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 90γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 10γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • Για τη μους σοκολάτα

  • 230γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 50γρ. Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ
  • 210γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 470ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Για τη διακόσμηση

  • 120γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 120γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 50γρ.ζάχαρη άχνη

Το αγαπημένο γιορτινό ρολό των Γάλλων δεν είναι άλλο από τον διάσημο και σε εμάς κορμό σοκολάτας. Θα τον φτιάξετε με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, καθώς και με Κακάο και Κουβερτούρα για απόλυτα σοκολατένιο αποτέλεσμα.

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την Καστανή Ζάχαρη Fytro με τα ασπράδια και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα. Μόλις διογκωθεί η μαρέγκα προσθέτετε τους κρόκους και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 4 - 6 λεπτά περίπου.
Για τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα 230γρ. κρέμας γάλακτος με το Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ. Έπειτα, ρίχνετε την κρέμα στην Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να σταθεροποιηθεί.
Την επόμενη μέρα βγάζετε το ημίρρευστο μίγμα κουβερτούρας από το ψυγείο και χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρει τη μορφή μους.
Απλώνετε μία λεπτή στρώση μους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι που έχετε ψήσει, ρίχνετε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και τυλίγετε το παντεσπάνι για να δημιουργήσετε τον κορμό. Καλύπτετε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κορμού με τη μους σοκολάτας και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την Καστανή Ζάχαρη Fytro με τα ασπράδια και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα. Μόλις διογκωθεί η μαρέγκα προσθέτετε τους κρόκους και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 4 - 6 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Για τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα 230γρ. κρέμας γάλακτος με το Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ. Έπειτα, ρίχνετε την κρέμα στην Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 4

Την επόμενη μέρα βγάζετε το ημίρρευστο μίγμα κουβερτούρας από το ψυγείο και χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρει τη μορφή μους.

Βήμα 5

Απλώνετε μία λεπτή στρώση μους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι που έχετε ψήσει, ρίχνετε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και τυλίγετε το παντεσπάνι για να δημιουργήσετε τον κορμό. Καλύπτετε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κορμού με τη μους σοκολάτας και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.