Σοκολατένιο και απολαυστικό, αυτό το γλυκό είναι η τέλεια συνοδεία για τον πρωινό καφε!
Υλικά
- 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
- 5 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού κακάο
- ¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στο τέλος, ανακατεύετε μέσα το ελαιόλαδο.Βήμα 2
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη.Βήμα 3
Όταν ομογενοποιηθούν τα αβγά με τη ζάχαρη ανακατεύετε μέσα πρώτα το μίγμα της κουβερτούρας και στη συνέχεια το μίγμα του αλευριού.Βήμα 4
Στρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι διαστάσεων 25x30εκ. με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Πασπαλίζετε από πάνω τα καρύδια και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, για να παραμείνει υγρό στο εσωτερικό του.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb