BROWNIES-shutterstock_381513922
clock icon
45'

Brownies με 2 σοκολάτες και αμύγδαλα

Υλικά

  • 250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 1 φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 200γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 4 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα

Η Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ θα κάνει τα brownies απίστευτα σοκολατένια. Αδύνατον να τους αντισταθείτε!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το βούτυρο σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή την κουβερτούρα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε.
Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος ανακατεύετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τα αμύγδαλα.
Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Αφήνετε το μπράουνις να κρυώσει. Κόβετε το μπράουνις σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το βούτυρο σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή την κουβερτούρα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος ανακατεύετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τα αμύγδαλα.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Αφήνετε το μπράουνις να κρυώσει. Κόβετε το μπράουνις σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.