Περιποιημένο σνακ που θα φτιάξετε στο πι και φι.
Υλικά
- 2 δαμάσκηνα
- 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο αλμυρό
- 4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανισμένες
- κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα με μυρωδικά
- 4 φέτες προσούτο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα δαμάσκηνα σε λεπτές φέτες και τα αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Λιώνετε σε τηγάνι το βούτυρο. Ρίχνετε τα φιστίκια, τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το ξίδι και βράζετε για 2 λεπτά ακόμα.Βήμα 3
Αλείφετε τις φέτες φρυγανισμένου ψωμιού με κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα με μυρωδικά και τις βάζετε κάτω από το γκριλ, μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει και να ροδίζει.Βήμα 4
Τις βγάζετε από το φούρνο, σκεπάζετε κάθε μία με το μίγμα των κρεμμυδιών και τοποθετείτε από πάνω από μία φέτα προσούτο και μερικές φέτες δαμάσκηνων. Σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey