Οι μπρουσκέτες εδώ ψήνονται για λίγο στο φούρνο και η λιωμένη γραβιέρα με τη ρίγανη απογειώνουν τη γεύση τους. Σερβίρονται με ντοματίνια και μπορούν να πρoσφερθούν και ως μεζεδάκι.
Υλικά
- 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο (μπαγιάτικο)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
- 200γρ. γαλοπούλα βραστή, σε κυβάκια
- λίγο ελαιόλαδο
- μερικά ντοματίνια
- χοντρό αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Αφαιρείτε τις γωνίες από το ψωμί και το κόβετε σε φέτες ίσιες ή λοξές όπως προτιμάτε. Κόβετε μία σκελίδα σκόρδο στη μέση και με αυτά τα δύο κομμάτια αλείφετε τις φέτες του ψωμιού να αρωματιστούν ελαφρά. Τις αραδιάζετε σε ταψάκι και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο σε μια από τις πιο ψηλές σκάλες του φούρνου και ψήνετε για 3-4 λεπτά.Βήμα 2
Ανακατεύετε το τριμμένο τυρί με τα φυλλαράκια του της ρίγανης ή του θυμαριού. Βγάζετε το ταψάκι από τον φούρνο και πασπαλίζετε τις φέτες του ψωμιού με το μείγμα του τυριού. Τέλος, μοιράζετε από πάνω κυβάκια της βραστής γαλοπούλας και βάζετε ξανά το ταψάκι στον φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι να λιώσει το τυρί.Βήμα 3
Βγάζετε τις μπρουσκέτες από τον φούρνο και τις σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα μαζί με ντοματίνια κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι χοντρό, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη -Food styling: Αντωνία Κατή