21121015_Alantika_brousketa me sygklini Manis & salami Lefka1
clock icon
15'

Μπρουσκέτες με αλλαντικά σε 2 εκδοχές

Υλικά

    Για τη μπρουσκέτα με σύγκλινο Μάνης

  • 4 μικρές ατομικές μπαγκέτες χωρισμένες στη μέση ή 8 μέτριες φέτες ψωμιού (προτιμότερο ολικής αλέσεως)
  • ½ φλιτζάνι χούμους έτοιμο εμπορίου (ή σπιτικό)
  • 12 λεπτές φέτες σύγκλινο (περίπου 120γρ. συνολικά)
  • 4 μικρά φύλλα μαρουλιού
  • ½ λεμόνι
  • Για τη μπρουσκέτα με σαλάμι Λευκάδος

  • 2 μεγάλες ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, έτοιμες σε βάζο
  • 4 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο πιπέρι
  • 8 διαγώνιες φέτες χωριάτικου ψωμιού
  • 8 φέτες σαλάμι Λευκάδος
  • 8 μεγάλα φύλλα ρόκας

Δοκιμάστε δύο διαφορετικές εκδοχές μπρουσκέτας και δείτε πως ένα απλό σνακ μπορεί να σας μείνει αξέχαστο.

Για τις μπρουσκέτες με σύγκλινο Μάνης: Φρυγανίζετε τις μπαγκέτες ή τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφετε με το χούμους.
Στρώνετε σε κάθε μπαγκέτα τρεις φέτες από σύγκλινο πάνω από το χούμους και τοποθετείτε από πάνω ένα μικρό φύλλο μαρουλιού. Στάζετε δυο τρεις σταγόνες λεμονιού από πάνω και σερβίρετε.
Για τις μπρουσκέτες με σαλάμι Λευκάδος: Ψήνετε το ψωμί στο γκριλ ή φρυγανίζετε τις φέτες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Ετοιμάζετε μία αλοιφή χτυπώντας στο μπλέντερ τις πιπεριές με το κατίκι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πηχτός πολτός. Πασπαλίζετε με πιπέρι.
Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με την αλλοιφή και στρώνετε σε κάθε μπαγκέτα από δύο φέτες σαλάμι. Τοποθετείτε από πάνω από δύο φύλλα ρόκας και σερβίρετε.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τις μπρουσκέτες με σύγκλινο Μάνης: Φρυγανίζετε τις μπαγκέτες ή τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφετε με το χούμους.

Βήμα 2

Στρώνετε σε κάθε μπαγκέτα τρεις φέτες από σύγκλινο πάνω από το χούμους και τοποθετείτε από πάνω ένα μικρό φύλλο μαρουλιού. Στάζετε δυο τρεις σταγόνες λεμονιού από πάνω και σερβίρετε.

Βήμα 3

Για τις μπρουσκέτες με σαλάμι Λευκάδος: Ψήνετε το ψωμί στο γκριλ ή φρυγανίζετε τις φέτες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε μία αλοιφή χτυπώντας στο μπλέντερ τις πιπεριές με το κατίκι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πηχτός πολτός. Πασπαλίζετε με πιπέρι.

Βήμα 5

Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με την αλλοιφή και στρώνετε σε κάθε μπαγκέτα από δύο φέτες σαλάμι. Τοποθετείτε από πάνω από δύο φύλλα ρόκας και σερβίρετε.

Βήμα 6

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey