Δοκιμάστε δύο διαφορετικές εκδοχές μπρουσκέτας και δείτε πως ένα απλό σνακ μπορεί να σας μείνει αξέχαστο.
Για τις μπρουσκέτες με σύγκλινο Μάνης: Φρυγανίζετε τις μπαγκέτες ή τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφετε με το χούμους.
Στρώνετε σε κάθε μπαγκέτα τρεις φέτες από σύγκλινο πάνω από το χούμους και τοποθετείτε από πάνω ένα μικρό φύλλο μαρουλιού. Στάζετε δυο τρεις σταγόνες λεμονιού από πάνω και σερβίρετε.
Για τις μπρουσκέτες με σαλάμι Λευκάδος: Ψήνετε το ψωμί στο γκριλ ή φρυγανίζετε τις φέτες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Ετοιμάζετε μία αλοιφή χτυπώντας στο μπλέντερ τις πιπεριές με το κατίκι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πηχτός πολτός. Πασπαλίζετε με πιπέρι.
Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με την αλλοιφή και στρώνετε σε κάθε μπαγκέτα από δύο φέτες σαλάμι. Τοποθετείτε από πάνω από δύο φύλλα ρόκας και σερβίρετε.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις μπρουσκέτες με σύγκλινο Μάνης: Φρυγανίζετε τις μπαγκέτες ή τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφετε με το χούμους.
Βήμα 2
Στρώνετε σε κάθε μπαγκέτα τρεις φέτες από σύγκλινο πάνω από το χούμους και τοποθετείτε από πάνω ένα μικρό φύλλο μαρουλιού. Στάζετε δυο τρεις σταγόνες λεμονιού από πάνω και σερβίρετε.
Βήμα 3
Για τις μπρουσκέτες με σαλάμι Λευκάδος: Ψήνετε το ψωμί στο γκριλ ή φρυγανίζετε τις φέτες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε μία αλοιφή χτυπώντας στο μπλέντερ τις πιπεριές με το κατίκι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πηχτός πολτός. Πασπαλίζετε με πιπέρι.
Βήμα 5
Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με την αλλοιφή και στρώνετε σε κάθε μπαγκέτα από δύο φέτες σαλάμι. Τοποθετείτε από πάνω από δύο φύλλα ρόκας και σερβίρετε.
Βήμα 6
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey