Εκλεκτός μεζές για τις τσιπουρομαζώξεις της παρέας, το καπνιστό σκουμπρί απλώνεται σε ωραία φρυγανισμένο ψωμί μαζί με ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης.
Υλικά
- 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο
- 6 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 συσκευασίες καπνιστό σκουμπρί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους στους 220oC. Ψήνετε τις πιπεριές Φλωρίνης με γκριλ αναμμένο μέχρι να μαυρίσει εντελώς η φλούδα τους. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε μπολ το οποίο σκεπάζετε καλά με μεμβράνη να ιδρώσουν. Τις αφήνετε για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς. Κατόπιν, τις ξεφλουδίζετε καλά και αφαιρείτε το κοτσάνι. Τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το ξίδι και το ελαιόλαδο και τις αφήνετε να μαριναριστούν.
Βήμα 2
Κόβετε έξι χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί και τις φρυγανίζετε ελαφρά στο φούρνο. Παίρνετε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ψιλοκόβετε με το μαχαίρι σε κομματάκια. Τις απλώνετε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε για λίγο στο φούρνο τα δύο φιλέτα σκουμπρί, τα κόβετε σε τρία κομμάτια το κάθε φιλέτο και βάζετε από ένα κομμάτι πάνω σε κάθε μπρουσκετούλα. Περιχύνετε με όση μαρινάδα έχει περισσέψει από τις πιπεριές και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb