Για να γίνουν ακόμη πιο τρυφερές και γευστικές, οι μπριζόλες ζητούν καλό μαρινάρισμα και μια πλούσια σάλτσα BBQ για να τις συνοδεύσει στο πιάτο.
Υλικά
- 8 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο, από λαιμό
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ½ φλιτζάνι κέτσαπ
- 3/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
Για τη σάλτσα BBQ
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζετε τις μπριζόλες γυρίζοντάς τις να αλειφτούν καλά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Βήμα 2
Ψήνετε τις μπριζόλες στη σχάρα για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τις στα μισά του χρόνου για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 3
Ενώνετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα BBQ σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σάλτσα μαζί με τις ψημένες μπριζόλες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb