Το πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος κρεατοφάγος! Οι ζουμερές μπριζόλες συνδυάζονται άψογα με τα ψητά λαχανικά.
Υλικά
- 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μελιτζάνες, σε φέτες
- 2 κολοκύθια, σε ροδέλες
- 2 καρότα, σε ροδέλες
- 4 μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1.500γρ. καρέ από μοσχαράκι γάλακτος, σε μερίδες των 150γρ.
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη πλυμένη, στραγγισμένη, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι, ψιλοκομμένο
- χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
- ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα λαχανικά
Για τα μπριζολάκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC, στο γκριλ. Βάζετε τα λαχανικά σε ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα πινέλο τα λαδώνετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζετε και από την άλλη.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε τα μπριζολάκια σε μακρόστενο σκεύος, τα περιχύνετε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και κάνετε ελαφρύ μασάζ με τα χέρια. Τα σοτάρετε στο τηγάνι σε δόσεις, για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.
Βήμα 3
Τα μεταφέρετε σε ταψί, πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο, την κάππαρη, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού. Ολοκληρώνετε το ψήσιμό τους στον φούρνο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μην ξεροψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα μπριζολάκια σε μια ζεστή πιατέλα περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. Σε δεύτερη πιατέλα σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά, περιχύνοντας με όσο ελαιόλαδο θέλετε και με το βαλσαμικό ξίδι.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση