Το κατσικίσιο μπουτάκι με λίγο θυμάρι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για το κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι. Εδώ, συνοδεύεται μοναδικά με τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ αναμεμειγμένο με γλυκοπατάτες. Ο τέλειος συνδυασμός!
Υλικά
- 2 κιλά μπούτι κατσίκι με κόκκαλο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 1 κουτί Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ*
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 300 ml γάλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C, στον αέρα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπούτι από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το θυμάρι, μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα για 5 ώρες.
Βήμα 2
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας: Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους. Τις μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με το βούτυρο και καθόλου νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
Βήμα 3
Μόλις ετοιμαστούν οι γλυκοπατάτες, τις ρίχνουμε στον έτοιμο πουρέ πατάτας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το κατσίκι, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ γλυκοπατάτας.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.