Με τέτοια νόστιμα μπουρεκάκια θα παρακαλάς να είναι όλο το χρόνο νηστεία. Θα τα γεμίσουμε με χαλβά ΟΛΥΜΠΟΣ με γεύση βανίλια, κράνμπερις κι αμύγδαλα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, το μήλο, τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις.
Τοποθετείτε τα φύλλα στον πάγκο, με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας και με δύο κάθετες χαρακιές το χωρίζετε σε τρεις λωρίδες το καθένα. Έτσι έχετε 36 ή 42 λωρίδες φύλλου συνολικά.
Παίρνετε την πρώτη λωρίδα φύλλου κρούστας και την αλείφετε με σπορέλαιο. Την πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθετείτε στο κάτω μέρος μια κουταλιά γέμιση χαλβά. Φέρνετε τις δυο άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση και το τυλίγετε σε ρολό. Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
Αραδιάζετε τα ρολά σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.
Αφού ψηθούν τα μπουρεκάκια σας τα ξεφουρνίζετε κι όταν κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, το μήλο, τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις.
Βήμα 2
Τοποθετείτε τα φύλλα στον πάγκο, με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας και με δύο κάθετες χαρακιές το χωρίζετε σε τρεις λωρίδες το καθένα. Έτσι έχετε 36 ή 42 λωρίδες φύλλου συνολικά.
Βήμα 3
Παίρνετε την πρώτη λωρίδα φύλλου κρούστας και την αλείφετε με σπορέλαιο. Την πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθετείτε στο κάτω μέρος μια κουταλιά γέμιση χαλβά. Φέρνετε τις δυο άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση και το τυλίγετε σε ρολό. Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 4
Αραδιάζετε τα ρολά σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.
Βήμα 5
Αφού ψηθούν τα μπουρεκάκια σας τα ξεφουρνίζετε κι όταν κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε σε πιατέλα.