Το επίσημο επιδόρπιο της Μασαχουσέτης θα εμφανιστεί στο τραπέζι σας στην πιο αφράτη και νόστιμη εκδοχή του χρησιμοποιώντας Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις και Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ στη βάση του, βελούδινη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στη γέμιση και Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ στην επικάλυψη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και μαγκώνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμ. 24εκ. Αλείφετε το χαρτί και τα πλαϊνά της φόρμας με βούτυρο.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το Αλεύρι, το Μπέικιν Πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε για 3 λεπτά επιπλέον να γίνουν ένα αφράτο μίγμα.
Στο μεταξύ βάζετε το γάλα με το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα του βουτύρου στο μίγμα των αβγών συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταδιακά προσθέτετε και το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να το ενσωματώσετε όλο. Αδειάζετε το τελικό μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί σε βάθος.
Ξεφουρνίζετε το κέικ και το ξεφορμάρετε προσεκτικά. Το αφήνετε να κρυώσει σε σύρμα και ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
Κόβετε προσεκτικά το κέικ σε δύο φύλλα κατά μήκος και αφού αλείψετε με την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής το κάτω μέρος, το σκεπάζετε με το πάνω φύλλο και ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτα της επικάλυψης.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά σε ένα κατσαρολάκι και ψιλοκόβετε την Κουβερτούρα. Ρίχνετε την καυτή κρέμα κι ανακατεύετε να λιώσει. Αφού κρυώσει λίγο περιχύνετε με αυτήν το κέικ και όταν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και μαγκώνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμ. 24εκ. Αλείφετε το χαρτί και τα πλαϊνά της φόρμας με βούτυρο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το Αλεύρι, το Μπέικιν Πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε για 3 λεπτά επιπλέον να γίνουν ένα αφράτο μίγμα.
Βήμα 3
Στο μεταξύ βάζετε το γάλα με το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα του βουτύρου στο μίγμα των αβγών συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταδιακά προσθέτετε και το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να το ενσωματώσετε όλο. Αδειάζετε το τελικό μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί σε βάθος.
Βήμα 4
Ξεφουρνίζετε το κέικ και το ξεφορμάρετε προσεκτικά. Το αφήνετε να κρυώσει σε σύρμα και ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
Βήμα 5
Κόβετε προσεκτικά το κέικ σε δύο φύλλα κατά μήκος και αφού αλείψετε με την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής το κάτω μέρος, το σκεπάζετε με το πάνω φύλλο και ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτα της επικάλυψης.
Βήμα 6
Βάζετε την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά σε ένα κατσαρολάκι και ψιλοκόβετε την Κουβερτούρα. Ρίχνετε την καυτή κρέμα κι ανακατεύετε να λιώσει. Αφού κρυώσει λίγο περιχύνετε με αυτήν το κέικ και όταν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί σερβίρετε.