Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Λεμονιάς Σαμαντά, που μάλιστα κέρδισε το 1ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, στην κατηγορία Παραδοσιακή Κουζίνα.
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά. Μόλις ο κιμάς ροδίσει, ρίχνετε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το ρύζι , ανάλογο νερό και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά και αφήνετε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Ετοιμάζετε την πίτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε 2-3 φύλλα για πίτα και τα χωρίζετε σε τετράγωνα 4×4εκ. Σε κάθε τετράγωνο βάζετε λίγη γέμιση και κλείνετε τις άκρες αντικριστά σε πουγγάκια (μποκτσάδες).
Τα τοποθετείτε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί, τα ραντίζετε με το φρέσκο βούτυρο και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο τα περιχύνετε με 4 κουτάλες ζωμό κρέατος και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για να απορροφήσουν το ζωμό. Τα σερβίρετε ζεστά με λίγο γιαούρτι και ελάχιστο κόκκινο πιπέρι αν θέλετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά. Μόλις ο κιμάς ροδίσει, ρίχνετε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το ρύζι , ανάλογο νερό και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά και αφήνετε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε την πίτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε 2-3 φύλλα για πίτα και τα χωρίζετε σε τετράγωνα 4×4εκ. Σε κάθε τετράγωνο βάζετε λίγη γέμιση και κλείνετε τις άκρες αντικριστά σε πουγγάκια (μποκτσάδες).
Βήμα 4
Τα τοποθετείτε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί, τα ραντίζετε με το φρέσκο βούτυρο και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο τα περιχύνετε με 4 κουτάλες ζωμό κρέατος και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για να απορροφήσουν το ζωμό. Τα σερβίρετε ζεστά με λίγο γιαούρτι και ελάχιστο κόκκινο πιπέρι αν θέλετε.