Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Λεμονιάς Σαμαντά, που μάλιστα κέρδισε το 1ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, στην κατηγορία Παραδοσιακή Κουζίνα.

Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για πίτες
- 1φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
- μια πρέζα αλάτι
- νερό όσο πάρει
- 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 150γρ. ρύζι Καρολίνα
- ½ φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί
- ½ κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο μπαχάρι και λίγο κάρδαμο
- αλάτι, πιπέρι
- λιωμένο φρέσκο βούτυρο για την επάλειψη
- βοδινό ζωμό για να τα περιχύσετε
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά. Μόλις ο κιμάς ροδίσει, ρίχνετε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το ρύζι , ανάλογο νερό και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά και αφήνετε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε την πίτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε 2-3 φύλλα για πίτα και τα χωρίζετε σε τετράγωνα 4×4εκ. Σε κάθε τετράγωνο βάζετε λίγη γέμιση και κλείνετε τις άκρες αντικριστά σε πουγγάκια (μποκτσάδες).
Βήμα 4
Τα τοποθετείτε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί, τα ραντίζετε με το φρέσκο βούτυρο και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο τα περιχύνετε με 4 κουτάλες ζωμό κρέατος και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για να απορροφήσουν το ζωμό. Τα σερβίρετε ζεστά με λίγο γιαούρτι και ελάχιστο κόκκινο πιπέρι αν θέλετε.