Ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο κέρασμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Αυτά τα μπισκοτάκια με επικάλυψη σοκολάτας απογειώνονται χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 4 κρόκους αυγών
- 200 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ + 200 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα (ή 400 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ)
- 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 125 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ, σε κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο
Για 25- 30 κομμάτια περίπου
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε στο μίξερ με τους γάντζους όλα τα υλικά των μπισκότων, μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Βήμα 2
Ύστερα την ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Κόβουμε το φύλλο με κουπ πατ σε σχήμα αστεριών, τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Αδειάζουμε τη θρυμματισμένη Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 4
Γεμίζουμε το κορνέ με τη σοκολάτα και καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε κορνέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα με στόμιο.