Αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια γίνονται πολύ αρωματικά γιατί έχουν πολλά μυρωδικά στη συνταγή τους. Θα τα συνοδεύσετε με πανεύκολη κρεμμυδοσαλάτα, αλλά και πρόβειο γιαούρτι που θα δροσίσει το σύνολο.

Υλικά
- 600 γρ. Κιμά βόειο νωπό
- 100 γρ. ψίχα από ψωμί μπαγιάτικο
- 100 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 200 γρ. Παραδοσιακό Γιαούρτι Πρόβειο ΓΑΛΠΟ
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 10 ml χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 60 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Για την κρεμμυδοσαλάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί για 3-4'. Επειτα το στύβουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερό. Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ιδανικά.
Βήμα 2
Κρεμμυδοσαλάτα: Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι, τον μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 3
Επειτα πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στα κάρβουνα αν έχουμε, για 3’΄-4’΄ από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με την κρεμμυδοσαλάτα και το πρόβειο γιαούρτι.