Η προβατίνα μας επανασυστήνεται ως μπέργκερ και τρώγεται ιδιαιτέρως απολαυστικά με πολλά αρωματικά και μια δροσερή σως.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 600 γρ. πρόβειο κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
- λίγο κύμινο
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- λίγη ρίγανη αποξηραμένη
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 1 αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
- ψωμάκια του μπέργκερ, ζεσταμένα
- φύλλα μαρουλιού
- φέτες ντομάτας
- πατάτες τηγανητές
Για τα μπέργκερ
Για το ντιπ
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ντιπ: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 2
Μπέργκερ: Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπέργκερ μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 3
Κατόπιν βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε 4 λεπτά μπιφτέκια ίδιου μεγέθους. Τα ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 4
Απλώνουμε στο κάτω μέρος των ψωμιών το ντιπ που ετοιμάσαμε, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, φέτα ντομάτας και τα μπιφτέκια και κλείνουμε με το καπάκι τους.
Βήμα 5
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M