Το μπέργκερ μας συστήνεται λίγο διαφορετικά, με τραγανό χωριάτικο ψωμάκι και γέμιση όχι από κάποιο είδος κιμά αλλά από ολόκληρα φιλετάκια κοτόπουλου. Ανοίξτε και ένα μπουκάλι παγωμένη μπίρα και έχετε τον ιδανικό συνδυασμό για το βράδυ σας.
Υλικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλου, μικρά
- 6 ψωμάκια χωριάτικα
- λίγο ελαιόλαδο
- 8 κουτ. σούπας κορν φλέικς
- 1 αβγό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 200γρ. ρόκα ή 4 φύλλα μαρουλιού
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Για το πανάρισμα
Για την επάλειψη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεμβράνη και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο μέχρι το αρχικό ύψος τους να μειωθεί στο μισό. Τα κόβετε στη μέση.
Βήμα 2
Χτυπάτε στο γουδί τα κορν φλέικς μέχρι να γίνουν χοντροτριμμένα ψίχουλα. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε το αβγό με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Βουτάτε το κοτόπουλο στο μίγμα του αβγού και μετά στα χοντροτριμμένα ψίχουλα των κορν φλέικς. Τοποθετείτε τα φιλέτα σ’ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και, όταν αναμιχθεί καλά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το βασιλικό(αν βάλετε) και λίγο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφετε τις βάσεις τους με λίγη μαγιονέζα. Βάζετε δύο ροδέλες ντομάτας, τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω μοιράζετε τη ρόκα ή τα φύλλα μαρουλιού. Ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σκεπάζετε με τα «καπάκια». Σερβίρετε με την υπόλοιπη μαγιονέζα.