Υγιεινό και απολαυστικό σνακ σε δύο εκδοχές, με ταχίνι και φυστικοβούτυρο.
Για τις μπάρες με ταχίνι: Σε ένα μικρό ταψί απλώνετε το σουσάμι και το καβουρντίζετε στο φούρνο, στους 160οC στον αέρα, για 10 λεπτά. Προσέχετε να μην αρχίσει να καίγεται.
Καβουρντίζετε και τα αμύγδαλα στο φούρνο, επίσης στους 160οC, για 10 -15 λεπτά. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε μπολ όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε καλά. Σε δεύτερο, μικρό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το μέλι και ρίνχετε το μίγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι, να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μάζα. Θέλει αρκετό ανακάτεμα και στη συνέχεια ζύμωμα, για να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Σε ταψί διαστάσεων 25×20εκ. απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζετε μέσα το μίγμα για τις μπάρες και πιέζετε με το χέρι σας να απλωθεί ομοιόμορφα. Μπορείτε να το απλώσετε πιο εύκολα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, και στη συνέχεια κόβετε σε κομμάτια.
Για τις μπάρες με
φυστικοβούτυρο: Σπάτε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια. Σε μέτριο μπολ βάζετε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και με το χέρι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μάζα. Και σε αυτή την περίπτωση, θέλει αρκετό ανακάτεμα και στην συνέχεια ζύμωμα για να ενωθούν τα υλικά πολύ καλά.
Σε ταψί διαστάσεων 25×20εκ. απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζετε μέσα το μίγμα για τις μπάρες και πιέζετε με το χέρι σας να απλωθεί ομοιόμορφα. Μπορείτε να το απλώσετε πιο εύκολα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, και στη συνέχεια κόβετε σε κομμάτια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις μπάρες με ταχίνι: Σε ένα μικρό ταψί απλώνετε το σουσάμι και το καβουρντίζετε στο φούρνο, στους 160οC στον αέρα, για 10 λεπτά. Προσέχετε να μην αρχίσει να καίγεται.
Βήμα 2
Καβουρντίζετε και τα αμύγδαλα στο φούρνο, επίσης στους 160οC, για 10 -15 λεπτά. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3
Βάζετε σε μπολ όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε καλά. Σε δεύτερο, μικρό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το μέλι και ρίνχετε το μίγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι, να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μάζα. Θέλει αρκετό ανακάτεμα και στη συνέχεια ζύμωμα, για να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Βήμα 4
Σε ταψί διαστάσεων 25×20εκ. απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζετε μέσα το μίγμα για τις μπάρες και πιέζετε με το χέρι σας να απλωθεί ομοιόμορφα. Μπορείτε να το απλώσετε πιο εύκολα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, και στη συνέχεια κόβετε σε κομμάτια.
Βήμα 5
Για τις μπάρες με
φυστικοβούτυρο: Σπάτε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια. Σε μέτριο μπολ βάζετε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 6
Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και με το χέρι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μάζα. Και σε αυτή την περίπτωση, θέλει αρκετό ανακάτεμα και στην συνέχεια ζύμωμα για να ενωθούν τα υλικά πολύ καλά.
Βήμα 7
Σε ταψί διαστάσεων 25×20εκ. απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζετε μέσα το μίγμα για τις μπάρες και πιέζετε με το χέρι σας να απλωθεί ομοιόμορφα. Μπορείτε να το απλώσετε πιο εύκολα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, και στη συνέχεια κόβετε σε κομμάτια.