Ένα πολύ νόστιμο λαδερό, που όμως μπορείτε να σερβίρετε και ως γαρνιτούρα για ψητό κρέας. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή κρύα και συνοδεύονται με ελιές, λακέρδα και τουρσιά.
Υλικά
- 1 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα κατεψυγμένα, καθαρισμένα
- 1 κασάκι μανιτάρια champignon de Paris
- 150γρ. κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρετε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Βήμα 2
Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια, τα κόβετε στη μέση και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Αφήνετε να μαγειρευτούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα και τα μπαρμπουνοφάσουλα και ανακατεύετε καλά. Συμπληρώνετε νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα υλικά, ρίχνετε μέσα τις ροδέλες καρότου, την πάπρικα και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζετε το φαγητό για μισή ώρα περίπου με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να σωθεί το νερό της κατσαρόλας και να μείνει σχεδόν μόνο το λάδι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey