Το απόλυτο κέικ μπανάνας με την πλούσια γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 250 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
- 100 γρ. αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- 3 γρ. αλάτι
- 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. πολτοποιημένες μπανάνες
- 125 γρ. γάλα
- 150 ml σπορέλαιο
- 30 γρ. ρούμι
- + ζάχαρη μαύρη με μελάσα για διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε έως ότου αφρατέψουν.
Βήμα 2
Αναμειγνύουμε το γάλα με το λάδι και τα προσθέτουμε τμηματικά (σε τρεις δόσεις) στο μείγμα της μπανάνας.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τέλος και το ρούμι.
Βήμα 4
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες ατομικές φόρμες για muffins ή σε μία φόρμα του κέικ (στρογγυλή ή μακρόστενη).
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.