clock icon
60'

Banana bread, από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 100 γρ. αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. πολτοποιημένες μπανάνες
  • 125 γρ. γάλα
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 30 γρ. ρούμι
  • + ζάχαρη μαύρη με μελάσα για διακόσμηση

Το απόλυτο κέικ μπανάνας με την πλούσια γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε έως ότου αφρατέψουν.

Αναμειγνύουμε το γάλα με το λάδι και τα προσθέτουμε τμηματικά (σε τρεις δόσεις) στο μείγμα της μπανάνας.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τέλος και το ρούμι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες ατομικές φόρμες για muffins ή σε μία φόρμα του κέικ (στρογγυλή ή μακρόστενη).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε έως ότου αφρατέψουν.

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε το γάλα με το λάδι και τα προσθέτουμε τμηματικά (σε τρεις δόσεις) στο μείγμα της μπανάνας.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τέλος και το ρούμι.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες ατομικές φόρμες για muffins ή σε μία φόρμα του κέικ (στρογγυλή ή μακρόστενη).

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.