Καλός ο τηγανητός μπακαλιάρος ειδικά συνοδεία σκορδαλιάς, αλλά και ο ψητός στο φούρνο δεν πάει πίσω. Σε αυτή τη συνταγή “παντρεύεται” με ρεβίθια και γίνεται ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ό,τι πρέπει και για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο εδώ
Υλικά
- 500γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
- 500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 50ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 20ml κρασί λευκό ξηρό
- 300γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Ανάλογα με το πάχος και την προέλευση του ο μπακαλιάρος χρειάζεται ξαρμύρισμα μέχρι και 2 ημέρες, αλλάζοντας συχνά το νερό του.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μουλιασμένα ρεβίθια, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το κρασί.Βήμα 2
Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε τα ντοματάκια, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρετε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετείτε από πάνω τον μπακαλιάρο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 40 λεπτά.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή