Υπάρχει πιο αγαπημένο συνοδευτικό για το κρέας από τις πατάτες; Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει λαχταριστές baby πατάτες με μανιτάρια και άρωμα πορτοκαλιού και τις ψήνει στο φούρνο και στο γκριλ για να γίνουν τραγανές. Απλά νόστιμες!
60'
Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Υλικά
- 6 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 4
- 6 μανιτάρια king oyster, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 250 γρ. shitake
- 600 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
- 2 πορτοκάλια, τον χυμό
- ½ λεμόνι, το ξύσμα
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 πράσα, χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 3 κλαράκια δεντρολίβανο
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες, κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα. Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζουμε το πράσο και το σκόρδο, προσθέτουμε αλάτι και μουστάρδα και ανακατεύουμε. Μαδάμε το δεντρολίβανο στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 40 λεπτά.Βήμα 2
Τσεκάρουμε το ψήσιμο, ανακατεύουμε τα υλικά ξανά και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C, βάζοντας σε λειτουργία το πάνω grill. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα και μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο. Σερβίρουμε αμέσως.Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M