Εύκολη και γρήγορη σαλάτα με αυγά και πέστο μυρωδικών, που θα μπορεί να σταθεί και ως ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 10 αυγά σφιχτά κομμένα στη μέση
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι από διάφορα μυρωδικά (άνηθο, βασιλικό, δυόσμο, μυρώνια, φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό, κάρδαμο)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο multi τα μυρωδικά ψιλοκομμένα με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.Βήμα 2
Μόλις λιώσουν, προσθέτετε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το αλάτι και ίσως λίγο παραπάνω ελαιόλαδο αν σας βγει πολύ σφιχτό το μίγμα.Βήμα 3
Στη σαλατιέρα, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις το πέστο με τα αυγά, πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb