Σας έχουν περισσέψει βαμμένα αυγά από το τραπέζι της Ανάστασης ή της Κυριακής του Πάσχα; Αξιοποιήστε τα δημιουργικά!
10'
Αβγά γεμιστά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια
Υλικά
- 4 αβγά βρασμένα
- 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 150γρ. απάκι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 30γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα αβγά στη μέση και βγάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ. Ακουμπάτε τα ασπράδια τους προσεκτικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.Βήμα 2
Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τους ψημένους κρόκους των αβγών και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη να σπάσουν και να πολτοποιηθούν.Βήμα 3
Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο). Ενσωματώνετε και το νερό.Βήμα 4
Την τελευταία στιγμή ανακατεύετε μέσα το απάκι, αλάτι, πιπέρι, την πιπερίτσα τσίλι και τα μυρώνια.Βήμα 5
Μοιράζετε την κρέμα μέσα στα ασπράδια των αβγών και τα σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ξίδι ή μέσα σε κάποια σαλάτα.Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης