auga-3
clock icon
10'

Αβγά γεμιστά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια

Υλικά

  • 4 αβγά βρασμένα
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 150γρ. απάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 30γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Σας έχουν περισσέψει βαμμένα αυγά από το τραπέζι της Ανάστασης ή της Κυριακής του Πάσχα; Αξιοποιήστε τα δημιουργικά!

Κόβετε τα αβγά στη μέση και βγάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ. Ακουμπάτε τα ασπράδια τους προσεκτικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τους ψημένους κρόκους των αβγών και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη να σπάσουν και να πολτοποιηθούν.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο). Ενσωματώνετε και το νερό.
Την τελευταία στιγμή ανακατεύετε μέσα το απάκι, αλάτι, πιπέρι, την πιπερίτσα τσίλι και τα μυρώνια.
Μοιράζετε την κρέμα μέσα στα ασπράδια των αβγών και τα σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ξίδι ή μέσα σε κάποια σαλάτα.
Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα αβγά στη μέση και βγάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ. Ακουμπάτε τα ασπράδια τους προσεκτικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τους ψημένους κρόκους των αβγών και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη να σπάσουν και να πολτοποιηθούν.

Βήμα 3

Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο). Ενσωματώνετε και το νερό.

Βήμα 4

Την τελευταία στιγμή ανακατεύετε μέσα το απάκι, αλάτι, πιπέρι, την πιπερίτσα τσίλι και τα μυρώνια.

Βήμα 5

Μοιράζετε την κρέμα μέσα στα ασπράδια των αβγών και τα σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ξίδι ή μέσα σε κάποια σαλάτα.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης