Ένα απλό πιάτο κοτόπουλο με ρύζι και άρωμα Κούβας. Τη διαφορά εδώ κάνουν τα μπαχαρικά, όπως το κύμινο και ο κουκουμάς, το λάιμ και το τσίλι που του δίνει μια πιο πιπεράτη γεύση. Είναι διαφορετικό και πολύ νόστιμο!
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλάτι και το πιπέρι στο
κοτόπουλο. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε δύο κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για 10 με 15 λεπτά. Το κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε μια κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάστα πιπεριάς, το κύμινο και τον κουρκουμά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να αρωματιστούν. Σβήνουμε με τη μπύρα.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το ρύζι στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το τον χυμό και το ξύσμα, τα καρότα, τον αρακά, και το καλαμπόκι. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο τσίλι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλάτι και το πιπέρι στο
κοτόπουλο. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε δύο κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για 10 με 15 λεπτά. Το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε μια κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάστα πιπεριάς, το κύμινο και τον κουρκουμά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να αρωματιστούν. Σβήνουμε με τη μπύρα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το ρύζι στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.
Βήμα 4
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το τον χυμό και το ξύσμα, τα καρότα, τον αρακά, και το καλαμπόκι. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο τσίλι.