Homemade easter carrot cake with walnuts, nuts, spices
clock icon
1:50'

Αρωματικό κέικ καρότου με μπαχαρικά, σαντιγί και σιρόπι καραμέλα

Υλικά

  • 250 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχακάρυδο)
  • 200 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 4 αυγά
  • 125 ml ε.π. ελαιόλαδο + 125 ml αραβοσιτέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. καρότα τριμμένα
  • 150 γρ. καρύδια
  • 2 συσκευασίες ΓΙΩΤΗΣ Créme
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ

Φτιάχνουμε αρωματικό κέικ καρότου. Για να πετύχει το κέικ και να καταπλήξει με τη γεύση του, επιλέγουμε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ºC, στον αέρα. Στρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά της. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το κακάο, τα μπαχαρικά και την Καστανή Ζάχαρη Fytro.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα καρύδια ψιλοκομμένα και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε με κουτάλι και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέικ για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Créme με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να αφρατέψει.

Όταν το κέικ κρυώσει, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και απλώνουμε επάνω τα 2/3 από την ποσότητα του ΓΙΩΤΗΣ Créme. Περιχύνουμε με Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι του κέικ. Απλώνουμε στην επιφάνεια του το υπόλοιπο ΓΙΩΤΗΣ Créme και γαρνίρουμε με Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ και αν θέλουμε με επιπλέον ψιλοκομμένα καρύδια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ºC, στον αέρα. Στρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά της. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το κακάο, τα μπαχαρικά και την Καστανή Ζάχαρη Fytro.

Βήμα 2

Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα καρύδια ψιλοκομμένα και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε με κουτάλι και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του.

Βήμα 3

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέικ για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 4

Χτυπάμε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Créme με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να αφρατέψει.

Βήμα 5

Όταν το κέικ κρυώσει, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και απλώνουμε επάνω τα 2/3 από την ποσότητα του ΓΙΩΤΗΣ Créme. Περιχύνουμε με Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι του κέικ. Απλώνουμε στην επιφάνεια του το υπόλοιπο ΓΙΩΤΗΣ Créme και γαρνίρουμε με Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ και αν θέλουμε με επιπλέον ψιλοκομμένα καρύδια.