Πεντανόστιμο φαγητό που φέρνει γεύση και άρωμα Ανατολής στο καθημερινό μας τραπέζι.

Υλικά
- 1½ κιλό αρνί μπούτι, χωρίς κόκαλο, σε μπουκίτσες
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας μίγμα γκαράμ μασάλα
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουτ. σούπας κίτρινο κάρι μέτρια καυτερό
- 3 πράσινες πιπεριές, σε κομματάκια
- 1 κρασοπότηρο γάλα καρύδας
- 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι Επιλογής
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το τζίντζερ, το μίγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, το κάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα σοτάρετε για να βγάλουν τα αρώματά τους.
Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τις μπουκίτσες του αρνιού και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνετε τις πιπεριές και ανακατεύετε. Αλατίζετε ελαφρά.
Βήμα 3
Ρίχνετε δύο νεροπότηρα νερό, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου. Τέλος, προσθέτετε το γάλα καρύδας συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το αρνάκι με το αρωματικό ρύζι.
Βήμα 4
Για το ρύζι: Μουλιάζετε το ρύζι για 10 λεπτά σε κρύο νερό. Το ξεπλένετε καλά σε ένα σουρωτήρι και το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε σιγά σιγά νερό να σκεπάσει το ρύζι κατά 1 εκ. Μαγειρεύετε με ανοιχτό το καπάκι για 7-8 λεπτά, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε να απορροφηθεί όλο το νερό.