Πεντανόστιμο φαγητό που φέρνει γεύση και άρωμα Ανατολής στο καθημερινό μας τραπέζι.
Υλικά
- 1½ κιλό αρνί μπούτι, χωρίς κόκαλο, σε μπουκίτσες
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας μίγμα γκαράμ μασάλα
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουτ. σούπας κίτρινο κάρι μέτρια καυτερό
- 3 πράσινες πιπεριές, σε κομματάκια
- 1 κρασοπότηρο γάλα καρύδας
- 1 νεροπότηρο ρύζι basmati
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το τζίντζερ, το μίγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, το κάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα σοτάρετε για να βγάλουν τα αρώματά τους.Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τις μπουκίτσες του αρνιού και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνετε τις πιπεριές και ανακατεύετε. Αλατίζετε ελαφρά.Βήμα 3
Ρίχνετε δύο νεροπότηρα νερό, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου. Τέλος, προσθέτετε το γάλα καρύδας συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το αρνάκι με το αρωματικό ρύζι.Βήμα 4
Για το ρύζι: Μουλιάζετε το ρύζι για 10 λεπτά σε κρύο νερό. Το ξεπλένετε καλά σε ένα σουρωτήρι και το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε σιγά σιγά νερό να σκεπάσει το ρύζι κατά 1 εκ. Μαγειρεύετε με ανοιχτό το καπάκι για 7-8 λεπτά, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε να απορροφηθεί όλο το νερό.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα