Τα αγαπημένα μας αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε ντομάτα, πάπρικα, κύμινο και τζίντζερ με φακές και αρακά. Μια διαφορετική γευστική πρόταση, ένα πιάτο με ξεχωριστά αρώματα που ετοιμάζεται πολύ εύκολα και ξεχωρίζει στο κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι για σερβίρισμα
- 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, θρυμματισμένους
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 8 αρνίσια παϊδάκια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα σε ροδέλες
- ½ λεμόνι, τον χυμό
- 250 γρ. έτοιμες μαγειρεμένες φακές
- 100 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια, αποψυγμένα
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο τσίλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- μια χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύουμε μαζί τον πελτέ ντομάτας, το γιαούρτι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αρνίσια παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν με τα υλικά. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 5΄.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, τις φακές και τον αρακά, και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μεγάλη θερμοκρασία και μετά ψήνουμε τα παϊδάκια για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τσίλι και τον δυόσμο στις φακές με τον αρακά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το αρνί με τον αρακά και τις φακές και προσθέτουμε γιαούρτι, αν επιθυμούμε.
Φωτογραφία: Mike English