Μπορεί το μαγείρεμα του να σας πάρει χρόνο, ωστόσο αυτό το αρνάκι με την πληθωρική σάλτσα γιαουρτιού θα σας αποζημιώσει με τη νοστιμιά του.
Υλικά
- 2 κιλά αρνί μπούτι, σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια μέτρια, χοντροτριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 φλιτζάνι άνηθο χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο γάλακτος
- 800γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ολόπαχο)
- 8 αβγά
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε σε βαθύ σκεύος. Σκορπίζετε από πάνω τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, το νερό και το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.Βήμα 2
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύοντάς τον να αναμιχθεί με το ζωμό του ταψιού. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα το κρέας.Βήμα 3
Χτυπάτε τότε τα αβγά με το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε το κρέας με το μίγμα. Το βάζετε πάλι να ψηθεί για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα γιαουρτιού.Βήμα 4
Παίρνετε μια μερίδα αρνιού μαζί με τη σάλτσα του και τα καρότα και σερβίρετε στα πιάτα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητές πατάτες.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey