Για το κυριακάτικο τραπέζι σας προτείνουμε ένα αλλιώτικο αρνάκι μαγειρεμένο με ρούμι και καυτερή πιπεριά.
Υλικά
- 1½ κιλό αρνί (από μπούτι, χωρίς το κόκαλο)
- 3/4 φλιτζανιού ρούμι σκούρο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
- 4 φέτες μπέικον
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε κάθε σκελίδα σκόρδου στα τέσσερα. Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνετε χαρακιές στο κρέας και μπήγετε εκεί τα κομμάτια του σκόρδου και μετά κάνετε το κρέας ρολό και το στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος. Κατόπιν, αναμιγνύετε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι και πασπαλίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.Βήμα 2
Σοτάρετε το μπέικον σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό και μετά το αφαιρείτε από το σκεύος.Βήμα 3
Σοτάρετε το κρέας στο λίπος του μπέικον μέχρι να ροδίσει λίγο λίγο από όλες τις πλευρές και το αποσύρετε. Προσθέτετε στο σκεύος το ζωμό των λαχανικών, τη δάφνη, την πιπεριά και το μπέικον θρυμματισμένο. Ανακατεύετε και προσθέτετε το κρέας. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα.Βήμα 4
Ρίχνετε το ρούμι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1 ώρα επιπλέον. Κατά διαστήματα γυρίζετε το κρέας.Βήμα 5
Αφαιρείτε τον σπάγκο και σερβίρετε συνοδεύοντας με ρύζι basmati ή jasmine που μαγειρεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey