Μια πεντανόστιμη πρόταση για τα κυριακάτικα και γιορτινά μας τραπέζια! Ψήνουμε αρνάκι στον φούρνο και το συνοδεύουμε με τον βελούδινο Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά
- 1 κιλό αρνί μπούτι
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml γάλα
- 600 ml νερό
Μερίδες: 4-6
Για το αρνί
Για τον πουρέ
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το αρνάκι: Μαρινάρετε το αρνί με το ε.π. ελαιόλαδο και το κρασί για τουλάχιστον μισή ώρα. Τοποθετείτε το αρνί σε γάστρα. Κάνετε σε αυτό δύο τρύπες και προσθέτετε μέσα το σκόρδο. Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σε σημείο που να έχει κενό η γάστρα, όχι πάνω στο κρέας. Σκεπάζετε και ψήνετε για 2-2μιση ώρες περίπου στους 180ºC αέρα.
Βήμα 2
Για τον πουρέ: Βράζετε τα καρότα και τα πολτοποιείτε. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας σε αυτόν τον πολτό καρότου.
Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού ροφήματος, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.