arnaki-poures-giotis
clock icon
3:0'

Αρνάκι με πουρέ πατάτας

Υλικά

    Μερίδες: 4-6

    Για το αρνί

  • 1 κιλό αρνί μπούτι
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τον πουρέ

  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml γάλα
  • 600 ml νερό

Μια πεντανόστιμη πρόταση για τα κυριακάτικα και γιορτινά μας τραπέζια! Ψήνουμε αρνάκι στον φούρνο και το συνοδεύουμε με τον βελούδινο Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ

Για το αρνάκι: Μαρινάρετε το αρνί με το ε.π. ελαιόλαδο και το κρασί για τουλάχιστον μισή ώρα. Τοποθετείτε το αρνί σε γάστρα. Κάνετε σε αυτό δύο τρύπες και προσθέτετε μέσα το σκόρδο. Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σε σημείο που να έχει κενό η γάστρα, όχι πάνω στο κρέας. Σκεπάζετε και ψήνετε για 2-2μιση ώρες περίπου στους 180ºC αέρα.

Για τον πουρέ: Βράζετε τα καρότα και τα πολτοποιείτε. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας σε αυτόν τον πολτό καρότου.

Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού ροφήματος, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το αρνάκι: Μαρινάρετε το αρνί με το ε.π. ελαιόλαδο και το κρασί για τουλάχιστον μισή ώρα. Τοποθετείτε το αρνί σε γάστρα. Κάνετε σε αυτό δύο τρύπες και προσθέτετε μέσα το σκόρδο. Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σε σημείο που να έχει κενό η γάστρα, όχι πάνω στο κρέας. Σκεπάζετε και ψήνετε για 2-2μιση ώρες περίπου στους 180ºC αέρα.

Βήμα 2

Για τον πουρέ: Βράζετε τα καρότα και τα πολτοποιείτε. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας σε αυτόν τον πολτό καρότου.

Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού ροφήματος, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.