Ιδανικό για το τραπέζι της Κυριακής το αρνί με πατάτες στη γάστρα αποτελεί μία σταθερή γαστρονομική πρόταση για τους φίλους των κρεατοφαγικών συναντήσεων. Το συνδυάζουμε με δροσερές σαλάτες εποχής και μερακλίδικα ορεκτικά που κάνουν το τραπέζι μας να δείχνει ακόμα πιο πλούσιο.
Υλικά
- 2 σπάλες από αρνάκι γάλακτος
- 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 2 μικρά κρεμμύδια, στα 4
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 3 κλωναράκια ρίγανη
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα Kania
- 2 φρέσκα λεμόνια, τον χυμό
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Μερίδες:4-6
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, το λαδώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Βήμα 2
Βάζουμε σε μια γάστρα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε πάνω τους το αρνί.
Βήμα 3
Χτυπάμε τη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιών και με το μείγμα περιχύνουμε το κρέας. Προσθέτουμε 200 ml νερό στη γάστρα και κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε το αρνί στον φούρνο για 1 ώρα και 30΄. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 30΄μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σερβίρουμε αμέσως.