«Ταξιδεύοντας» στο μακρινό Κασμίρ, στα Ιμαλάια, ανακαλύψαμε ένα πικάντικο πιάτο με αρνάκι αρωματισμένο με λογιών λογιών μπαχαρικά. Για να το δοκιμάσετε, θα χρειαστείτε μια μικρή επίσκεψη σε… ναό μπαχαρικών και ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι.
Υλικά
- 1 κιλό ψαχνό από αρνάκι, σε κύβους
- 3 σπόρους καρδάμωμο μαύρο
- 1 κουτ. σούπας σπόρους καρδάμωμου πράσινου
- 1 κιλό κρεμμύδια, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. σούπας γαρίφαλα
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
- 2 καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, τριμμένους
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια κόλιανδρου φρέσκα, ψιλοκομμένα
- μερικά μπαστουνάκια τζίντζερ φρέσκο
- αλάτι
Tips
- Αν δεν αγαπάτε το άρωμα του φρέσκου κόλιανδρου, αντικαταστήστε το με μαϊντανό.
- Το καρδάμωμο ή κακουλέ είναι από τα πιο ακριβά μπαχαρικά του κόσμου μαζί με το σαφράν. Υπάρχουν τρία είδη καρδάμωμου (σε λευκό, μαύρο και πράσινο χρώμα). Στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιούνται τα μικρά κουκούτσια που περιέχουν οι σπόροι του, τα οποία δίνουν στο φαγητό έντονο ή διακριτικό άρωμα λεμονιού ή ευκαλύπτου, ανάλογα με το χρώμα τους…