Μια ξεχωριστή συνταγή με αρνί, όσπρια και λαχανικά που μας ταξιδεύει γευστικά μέχρι το μαγευτικό Μαρόκο. Αν σας αρέσει η μαροκινή κουζίνα, δείτε και αυτήν την επίσης νόστιμη συνταγή για αρνάκι.
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα, σε μικρούς κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500γρ. κολοκύθα, σε κύβους
- 2 κιλά αρνί, σε κύβους (από μπούτι)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 400γρ. ντομάτα κονκασέ
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού
- 300γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς και βρασμένα
- 10-12 αποξηραμένα βερίκοκα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα σκόρδα, την κολοκύθα και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.Βήμα 2
Ρίχνετε το αρνί, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το ζωμό, προσθέτετε την ντομάτα και τα αφήνετε να πάρουν βράση.Βήμα 3
Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα, κλείνετε και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε τα ρεβίθια, τα βερίκοκα, ανακατεύετε και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.Βήμα 4
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνήθως συνοδεύεται με ρύζι και αραβικές πίτες ψημένες.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb