Ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο, που μπορεί να σερβιριστεί τόσο στο κυριακάτικο τραπέζι, όσο και σε ένα εορταστικό γεύμα.
Υλικά
- 1½ κιλό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό αντίδια, πλυμένα καλά
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 αβγά
- χυμό από 1½ λεμόνι
Για το αβγολέμονο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Τις βγάζετε και ρίχνετε μέσα ψιλοκομμένα τα δέκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Βήμα 3
Ξαναβάζετε μέσα τις μερίδες του κρέατος, συμπληρώνετε ένα νεροπότηρο ζεστό νερό και αφήνετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια να πάρουν βράση. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου για 45 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα πλυμένα αντίδια, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε αρχικά να μαραθούν και στη συνέχεια να μαγειρευτούν για τουλάχιστον μισή ώρα.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο: χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάτε και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενώνετε τους κρόκους με τη μαρέγκα, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού σιγά σιγά και προσθέτετε ζουμί από την κατσαρόλα.
Βήμα 6
Πριν αδειάσετε το μίγμα στην κατσαρόλα αλατίζετε το φαγητό και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε το αβγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.
Βήμα 7
Κρατώντας τη από τα δύο χερούλια την αναδεύετε, την ξαναβάζετε στη φωτιά για να πάρει μια βράση και το φρικασέ σας είναι έτοιμο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - food Styling: Tina Webb