Μια πολύ νόστιμη συνταγή για συκώτι, της Σπυριδούλας Μπούμπουλη, η οποία εντυπωσίασε τους κριτές και έτσι αποτέλεσε μία από τις τρεις συνταγές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Εθνική Κουζίνα, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win.
Υλικά
- 1½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, σε μεγάλες μπουκιές
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ½ πράσινη πιπεριά
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 6 κουτ. σούπας ξίδι
- αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
Tips
- Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μίγμα μπαχαρικών, όπως σουμάκ ή κόκκινο πιπέρι. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό λεμονιού παράλληλα με το ξίδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό (προς το τέλος) και διάφορες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Όσον αφορά τα συνοδευτικά, μπορείτε να το συνοδεύσετε, εκτός από πατάτες, με ρύζι, γιαούρτι και αραβικές πίτες. Το φύλλο δάφνης θα πρέπει να το βγάλετε μετά από λίγα λεπτά διότι αν μείνει περισσότερο πικρίζει και θ’ αλλοιωθεί η γεύση του φαγητού.