Φτιάχνουμε σπιτικά κεμπάπ σε αραβική με suce τυριού με προϊόντα Arla, για έναν αγαπημένο και ιδιαίτερα γευστικό συνδυασμό.
Υλικά
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτα
- 1 κ.γ. κύμινο, σκόνη
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
- 50 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
- 30 γρ. πετιμέζι
- 1 κ.σ. καυτερή πάστα harissa (προαιρετικά)
- λίγο αλάτι
- 4 αραβικές πίτες
- 2 ντομάτες κομμένες στη μέση
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
Μερίδες: 4
Για τα κεμπάπ
Για την sauce τυριού
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κεμπάπ: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ εκτός από το κασέρι και την Arla Mozzarella. Τα ζυμώνουμε καλά για 5΄. Μπορούμε να το κάνουμε στο μίξερ επίσης με το φτερό. Στο τέλος ενσωματώνουμε την Arla Mozzarella και το κασέρι. Αφήνουμε το μίγμα μας για 6 ώρες στο ψυγείο ή όλο το βράδυ αν θέλουμε.
Βήμα 2
Sauce τυριού: Βάζουμε σε ένα μπολ την καυτερή πάστα harissa αν χρησιμοποιήσουμε, το γιαούρτι, το Arla Φρέσκο τυρί κρέμα, το πετιμέζι, λίγο αλάτι και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Βήμα 3
Πλάθουμε τα κεμπάπ μας σε μπαστουνάκια των 70 γρ. το καθένα και τα ψήνουμε στη σχάρα. Ψήνουμε και τις ντομάτες στη σχάρα και ζεσταίνουμε ελαφρά τις πίτες.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τα κεμπάπ μέσασε πίτες μαζί με τις ψητές ντομάτες, τις φέτες κρεμμυδιού και τη sauce τυριού.