kebab_ANOIGMA
clock icon
20'

Αραβική με κεμπάπ και sauce τυριού

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τα κεμπάπ

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτα
  • 1 κ.γ. κύμινο, σκόνη
  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 50 γρ. κασέρι τριμμένο
  • Για την sauce τυριού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 30 γρ. πετιμέζι
  • 1 κ.σ. καυτερή πάστα harissa (προαιρετικά)
  • λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 αραβικές πίτες
  • 2 ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

Φτιάχνουμε σπιτικά κεμπάπ σε αραβική με suce τυριού με προϊόντα Arla, για έναν αγαπημένο και ιδιαίτερα γευστικό συνδυασμό.

Κεμπάπ: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ εκτός από το κασέρι και την Arla Mozzarella. Τα ζυμώνουμε καλά για 5΄. Μπορούμε να το κάνουμε στο μίξερ επίσης με το φτερό. Στο τέλος ενσωματώνουμε την Arla Mozzarella και το κασέρι. Αφήνουμε το μίγμα μας για 6 ώρες στο ψυγείο ή όλο το βράδυ αν θέλουμε.

Sauce τυριού: Βάζουμε σε ένα μπολ την καυτερή πάστα harissa αν χρησιμοποιήσουμε, το γιαούρτι, το Arla Φρέσκο τυρί κρέμα, το πετιμέζι, λίγο αλάτι και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Πλάθουμε τα κεμπάπ μας σε μπαστουνάκια των 70 γρ. το καθένα και τα ψήνουμε στη σχάρα. Ψήνουμε και τις ντομάτες στη σχάρα και ζεσταίνουμε ελαφρά τις πίτες.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ μέσασε πίτες μαζί με τις ψητές ντομάτες, τις φέτες κρεμμυδιού και τη sauce τυριού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κεμπάπ: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ εκτός από το κασέρι και την Arla Mozzarella. Τα ζυμώνουμε καλά για 5΄. Μπορούμε να το κάνουμε στο μίξερ επίσης με το φτερό. Στο τέλος ενσωματώνουμε την Arla Mozzarella και το κασέρι. Αφήνουμε το μίγμα μας για 6 ώρες στο ψυγείο ή όλο το βράδυ αν θέλουμε.

Βήμα 2

Sauce τυριού: Βάζουμε σε ένα μπολ την καυτερή πάστα harissa αν χρησιμοποιήσουμε, το γιαούρτι, το Arla Φρέσκο τυρί κρέμα, το πετιμέζι, λίγο αλάτι και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Πλάθουμε τα κεμπάπ μας σε μπαστουνάκια των 70 γρ. το καθένα και τα ψήνουμε στη σχάρα. Ψήνουμε και τις ντομάτες στη σχάρα και ζεσταίνουμε ελαφρά τις πίτες.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τα κεμπάπ μέσασε πίτες μαζί με τις ψητές ντομάτες, τις φέτες κρεμμυδιού και τη sauce τυριού.