arakas_tziovaras_anoigma

Υλικά

    Μερίδες: 6-8

  • 1 κιλό αρακάς
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο πράσινο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 τριμμένες ώριμες ντομάτες
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Είναι η εποχή του φρέσκου αρακά κι έτσι τον απολαμβάνουμε σε μία απλή συνταγή, που έχει ωραία αρώματα από φρέσκα μυρωδικά.

Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά για ένα-δυο λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα καρότα με την πατάτα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε και τον αρακά με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε και βάζουμε ζεστό νερό ή ζωμό, αν έχουμε έτοιμο, μέχρι να καλύψουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 30 - 40 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά για ένα-δυο λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα καρότα με την πατάτα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε και τον αρακά με τη σάλτσα.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και βάζουμε ζεστό νερό ή ζωμό, αν έχουμε έτοιμο, μέχρι να καλύψουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 30 - 40 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό.