Είναι η εποχή του φρέσκου αρακά κι έτσι τον απολαμβάνουμε σε μία απλή συνταγή, που έχει ωραία αρώματα από φρέσκα μυρωδικά.
Υλικά
- 1 κιλό αρακάς
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο πράσινο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 τριμμένες ώριμες ντομάτες
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά για ένα-δυο λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα καρότα με την πατάτα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε και τον αρακά με τη σάλτσα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και βάζουμε ζεστό νερό ή ζωμό, αν έχουμε έτοιμο, μέχρι να καλύψουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 30 - 40 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό.