anatolitiki-salata
clock icon
15'

Ανατολίτικη σαλάτα με αγγούρι, μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια και πιπεριές τουρσί

Υλικά

  • 6 μικρά αγγουράκια πλυμένα, κομμένα κατά μήκος
  • 6 καρδιές μαρουλιού, με το κοτσανάκι τους
  • 2 ματσάκια άγρια ρόκα πλυμένη
  • 25 ντοματίνια
  • 12 πιπερίτσες τουρσί
  • 30 ελίτσες Καλαμών
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Δροσερή σαλάτα που συνοδεύει υπέροχα ψάρια, ψητό κοτόπουλο ή κρεατικά.

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βουτάτε τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά και αμέσως μετά τους αφαιρείτε τη φλούδα. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε μια μεγάλη οβάλ πιατέλα βάζετε τα κομμένα αγγουράκια, δίπλα τις καρδιές του μαρουλιού, την άγρια ρόκα κομμένη σε χοντρά κομμάτια και ανάμεσα από τα πράσινα λαχανικά σκορπίζετε τα ντοματίνια. Σκορπίζετε και τις πιπερίτσες τουρσί και τις ελιές.
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε το ξίδι με το μέλι και μόλις ομοιογενοποιηθεί το μίγμα περιχύνετε τη σαλάτα, αμέσως μετά την περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατίζετε ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βουτάτε τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά και αμέσως μετά τους αφαιρείτε τη φλούδα. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη οβάλ πιατέλα βάζετε τα κομμένα αγγουράκια, δίπλα τις καρδιές του μαρουλιού, την άγρια ρόκα κομμένη σε χοντρά κομμάτια και ανάμεσα από τα πράσινα λαχανικά σκορπίζετε τα ντοματίνια. Σκορπίζετε και τις πιπερίτσες τουρσί και τις ελιές.

Βήμα 3

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε το ξίδι με το μέλι και μόλις ομοιογενοποιηθεί το μίγμα περιχύνετε τη σαλάτα, αμέσως μετά την περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατίζετε ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb