Ένα δροσερό γλύκισμα που σερβίρετε ως επιδόρπιο στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά τραπέζια.
Υλικά
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 φάκελο ζελέ με άρωμα ανανά
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κονσέρβα ανανά, σε φέτες
- 2 καψουλάκια βανίλιες
- 1 πακέτο σαβαγιάρ ή σφολιατίνια
- λίγο γάλα
- μερικά κερασάκια μαρασκίνο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφήνετε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βάζετε το νερό να πάρει βράση και διαλύετε μέσα το ζελέ, ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 2
Ανοίγετε το γάλα με ανοιχτήρι και το αδειάζετε στο μίξερ μαζί με τις βανίλιες. Το χτυπάτε να τριπλασιαστεί σε όγκο, προσθέτοντας προς το τέλος το μίγμα του ζελέ. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Βήμα 3
Βρέχετε ελάχιστα με λίγο γάλα τα σαβαγιάρ ή τα σφολιατίνια και στρώνετε με αυτά ένα ταψάκι. Αδειάζετε από πάνω το μίγμα της κρέμας και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο.
Βήμα 4
Στο μεταξύ στραγγίζετε τον ανανά από το σιρόπι του και κόβετε τις μισές ροδέλες στη μέση. Τις υπόλοιπες τις αφήνετε όπως είναι. Μία δύο ώρες μετά, βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και διακοσμείτε την επιφάνειά του με τις φέτες του ανανά και τα κερασάκια. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν το κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή