Μια πανάλαφρη, δροσερή, δίπατη απόλαυση που μοιάζει να ανήκει σε βιτρίνα ζαχαροπλαστείου και φτιάχνεται με υλικά ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά
- 1 Φρουί Ζελέ Κεράσι ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml νερό
- Λίγα φρέσκα κεράσια (προαιρετικά, για μέσα ή για διακόσμηση)
- 1 φακελάκι Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml γάλα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Για τη στρώση ζελέ
Για την πανακότα
Tips
- Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, παίζουμε με διάφανα ποτήρια διαφορετικών σχημάτων (π.χ. ψηλά ή στρογγυλά).
- Το ζελέ μπορεί να ενισχυθεί με μερικά φρέσκα κεράσια κομμένα στη μέση.
- Αν μας αρέσει πιο έντονο το άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες βανίλια στη ζεστή πανακότα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το ζελέ: Βράζουμε τα 250 ml από το νερό και διαλύουμε μέσα τη σκόνη ζελέ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια, τα οποία τοποθετούμε λοξά μέσα σε μια αυγοθήκη ή σε φορμάκια muffin, έτσι ώστε το ζελέ να σταθεί σε γωνία. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξουν καλά.
Βήμα 2
Για την πανακότα: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σκόνη Panna Cotta, ανακατεύοντας δυνατά για 1-2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά (όχι πολύ, να μην αρχίσει να πήζει στο μπολ).
Βήμα 3
Για τη δεύτερη στρώση: Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και τα στήνουμε πλέον όρθια. Μοιράζουμε προσεκτικά την πανακότα πάνω από το ζελέ. Ξαναβάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και η πανακότα.
Βήμα 4
Διακοσμούμε και σερβίρουμε: Λίγα φρέσκα κεράσια με κοτσάνι κάνουν την τέλεια κορυφή!