Μία νόστιμη γλυκιά πίτα, με νόστιμη σοκολατένια γεύση χάρη στην Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, που συνοδεύει ιδανικά τον απογευματινό καφέ και ταιριάζει και στα πασχαλινά τραπέζια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη.
Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με σπάτουλα.
Αδειάζετε το τελικό μίγμα στο λαδωμένο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό. Αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη όταν βγει, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Ξεφουρνίζετε την αμυγδαλόπιτα και την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε σε κομμάτια για να σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.
Βήμα 2
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη.
Βήμα 3
Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με σπάτουλα.
Βήμα 4
Αδειάζετε το τελικό μίγμα στο λαδωμένο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό. Αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη όταν βγει, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Ξεφουρνίζετε την αμυγδαλόπιτα και την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε σε κομμάτια για να σερβίρετε.