Η κουζίνα της Αλσατίας έχει σαφείς επιρροές από τη γερμανική κουζίνα. Εμείς σας προτείνουμε, αν θέλετε, να συνοδεύσετε αυτήν την πίτσα με κάποιο από τα περίφημα κρασιά της αλσατικής γης, που είναι μία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 δόση ζύμη για πίτσα (έτοιμη)
- ε.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος Milbona 30% λιπαρά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας πεκορίνο, τριμμένο
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- Μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε μέσα καλά τη ζύμη μας. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο μίξερ και το χτυπάμε να γίνει λείο. Συμπληρώνουμε το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄ ακόμα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το μπέικον και το κοτόπουλο, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Απλώνουμε το μείγμα του τυριού πάνω στη ζύμη και από πάνω καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα του κρεμμυδιού. Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί η ζύμη.