aLMYRI-TARTA-GIOTIS-CREME
clock icon
60'

Αλμυρή τάρτα με ΓΙΩΤΗΣ Crème

Υλικά

    Μερίδες:8-10

    Για τη βάση

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml νερό χλιαρό
  • 12 γρ. (1/2 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Για τη γέμιση

  • 1/2 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 50 γρ. μπέικον γαλοπούλας
  • 200 γρ. μελιτζάνες σε ροδέλες
  • 140 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί

Φτιάχνουμε αλμυρή τάρτα με ΓΙΩΤΗΣ Crème και μεσογειακά λαχανικά εποχής για να συνοδεύσουμε νόστιμα και δημιουργικά το εορταστικό, Κυριακάτικο ή καθημερινό μας τραπέζι.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.

 

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με το μισό τριμμένο τυρί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια και το απλώνουμε πάνω από τη βάση.

Στρώνουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.

 

Βήμα 2

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με το μισό τριμμένο τυρί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια και το απλώνουμε πάνω από τη βάση.

Βήμα 3

Στρώνουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά περίπου.