Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ γίνεται η τέλεια βάση για αφράτα, αλμυρά muffin. Προσθέτουμε σπαράγγια, γκούντα και φρέσκα μυρωδικά για ένα αποτέλεσμα ευωδιαστό και πεντανόστιμο.

Υλικά
- 1 φακελάκι Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml νερό + 200 ml γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 100 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 100 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (μπορούμε να τα ζεματίσουμε ελαφρώς)
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- Μυρωδικά της αρεσκείας μας (άνηθος, βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός – ό,τι μας αρέσει)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε και κομμάτια από μαγειρεμένο μπέικον, καπνιστή γαλοπούλα ή ελιές αν θέλουμε παραλλαγές.
- Τρώγονται τέλεια ζεστά, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμα την επόμενη μέρα, κρύα ή ξαναζεσταμένα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σκόνη πουρέ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό πουρέ. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ή ντύνουμε με χαρτάκια μια φόρμα για muffins.
Βήμα 3
Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον πουρέ και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, τη γκούντα, τα σπαράγγια, τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα.
Βήμα 4
Μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα για muffins, γεμίζοντας τα 3/4 περίπου. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγη επιπλέον γκούντα από πάνω για πιο τραγανή επιφάνεια.
Βήμα 5
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα – πρέπει να βγαίνει στεγνή.