muffin-sparaggia-net
clock icon
50'

Αλμυρά muffin πουρέ με φέτα και μυρωδικά

Υλικά

  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml νερό + 200 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Μυρωδικά της αρεσκείας μας (άνηθος, βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός – ό,τι μας αρέσει)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε και κομμάτια από μαγειρεμένο μπέικον, καπνιστή γαλοπούλα ή ελιές αν θέλουμε παραλλαγές.
  • Τρώγονται τέλεια ζεστά, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμα την επόμενη μέρα, κρύα ή ξαναζεσταμένα.

Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ γίνεται η τέλεια βάση για αφράτα, αλμυρά muffin. Προσθέτουμε φέτα και φρέσκα μυρωδικά για ένα αποτέλεσμα ευωδιαστό και πεντανόστιμο.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό πουρέ. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ή ντύνουμε με χαρτάκια μια φόρμα για muffins.

Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον πουρέ και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη φέτα, τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα για muffins, γεμίζοντας τα 3/4 περίπου. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγη επιπλέον γκούντα από πάνω για πιο τραγανή επιφάνεια.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα – πρέπει να βγαίνει στεγνή.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό πουρέ. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ή ντύνουμε με χαρτάκια μια φόρμα για muffins.

Βήμα 3

Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον πουρέ και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη φέτα, τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα.

Βήμα 4

Μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα για muffins, γεμίζοντας τα 3/4 περίπου. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγη επιπλέον γκούντα από πάνω για πιο τραγανή επιφάνεια.

Βήμα 5

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα – πρέπει να βγαίνει στεγνή.