Το απόλυτο χειμερινό επιδόρπιο, ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 5 αχλάδια
- 15 δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
- 4 μήλα πράσινα
- 1 φακελάκι πράσινο τσάι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3-4 γαρίφαλα
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 5 κλαράκια δυόσμου
- κανέλα τριμμένη
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα αχλάδια από το φλούδι τους κρατώντας το κοτσάνι. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε τα αχλάδια μαζί με τα δαμάσκηνα. Προσθέτετε δύο νεροπότηρα νερό και ρίχνετε τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, το ξυλάκι κανέλας και το φακελάκι με το πράσινο τσάι. Μαγειρεύετε τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα για 20 λεπτά περίπου.Βήμα 2
Βγάζετε τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και το πράσινο τσάι.Βήμα 3
Καθαρίζετε και χοντροκόβετε τα πράσινα μήλα και τα βάζετε στο καθαρό ζουμάκι της κατσαρόλας. Συμπληρώνετε ακόμα ένα νεροπότηρο νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα περνάτε από το μπλέντερ για να γίνουν μια πηχτούτσικη σούπα.Βήμα 4
Την κρυώνετε καλά στο ψυγείο και τη μοιράζετε σε πέντε πιάτα. Στη μέση κάθε πιάτου βάζετε από ένα αχλάδι και τρία δαμάσκηνα. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, διακοσμείτε με δύο τρία φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb