Μάλλον η πιο απλή και σίγουρη συνταγή για αμπελοφάσουλα, που ζητούν ελάχιστο βράσιμο και λίγη όξινη τσαχπινιά απ’ το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 500 γρ. αμπελοφάσουλα χωρίς τις άκρες και κομμένα στη μέση, αν είναι πολύ μακριά
- 1-2 κουτ. σούπας παλαιωμένο ξίδι balsamico
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους
- 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα θυμάρι
- τριφτό αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα αμπελοφάσουλα σε νερό που βράζει και τα βράζετε 6-8 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους). Πρέπει να παραμείνουν τραγανά. Τα ξεβγάζετε με λίγο κρύο νερό και τα βάζετε στη σαλατιέρα.
Βήμα 2
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, τα προσθέτετε στα φασολάκια και τα ανακατεύετε ξανά.