ambelofasoula-vinegraite
clock icon
15'

Αμπελοφάσουλα βινεγκρέτ

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. αμπελοφάσουλα χωρίς τις άκρες και κομμένα στη μέση, αν είναι πολύ μακριά
  • 1-2 κουτ. σούπας παλαιωμένο ξίδι balsamico
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • τριφτό αλάτι και πιπέρι

Μάλλον η πιο απλή και σίγουρη συνταγή για αμπελοφάσουλα, που ζητούν ελάχιστο βράσιμο και λίγη όξινη τσαχπινιά απ’ το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα.

Βάζετε τα αμπελοφάσουλα σε νερό που βράζει και τα βράζετε 6-8 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους). Πρέπει να παραμείνουν τραγανά. Τα ξεβγάζετε με λίγο κρύο νερό και τα βάζετε στη σαλατιέρα.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, τα προσθέτετε στα φασολάκια και τα ανακατεύετε ξανά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα αμπελοφάσουλα σε νερό που βράζει και τα βράζετε 6-8 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους). Πρέπει να παραμείνουν τραγανά. Τα ξεβγάζετε με λίγο κρύο νερό και τα βάζετε στη σαλατιέρα.

Βήμα 2

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, τα προσθέτετε στα φασολάκια και τα ανακατεύετε ξανά.