Ένας γευστικός τρόπος για να αξιοποιήσετε το ψητό πουλερικό που περίσσεψε, δημιουργώντας ένα νέο πιάτο που θα απολαύσετε πολύ. Ακόμη αναρωτιέστε τι θα κάνετε με τη γαλοπούλα που έμεινε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει.
Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, το χυμό, το ξύσμα, το κύμινο, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά.
Ρίχνετε και το πουλερικό και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Σερβίρετε το κοκκινιστό με μακαρόνια, ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πουρέ. Ό,τι και εάν επιλέξετε του πάει πολύ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει.
Βήμα 2
Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, το χυμό, το ξύσμα, το κύμινο, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνετε και το πουλερικό και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Σερβίρετε το κοκκινιστό με μακαρόνια, ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πουρέ. Ό,τι και εάν επιλέξετε του πάει πολύ.