Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Γεωργίας Κοκορέ, που μάλιστα κέρδισε το 3ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, στην κατηγορία Υγιεινές συνταγές για παιδιά.
Βάζετε σε ανοξείδωτο μπολ το μέλι, το φυστικοβούτυρο, την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν-μαρί. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε την καρύδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και ανακατεύετε με το χέρι.
Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί το ταψάκι σας και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε με το χέρι να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Το αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες και στη συνέχεια βγάζετε όλο το μίγμα μαζί με το χαρτί στον πάγκο και κόβετε σε ορθογώνια ομοιόμορφα κομμάτια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ανοξείδωτο μπολ το μέλι, το φυστικοβούτυρο, την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν-μαρί. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Προσθέτετε την καρύδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και ανακατεύετε με το χέρι.
Βήμα 3
Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί το ταψάκι σας και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε με το χέρι να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Βήμα 4
Το αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες και στη συνέχεια βγάζετε όλο το μίγμα μαζί με το χαρτί στον πάγκο και κόβετε σε ορθογώνια ομοιόμορφα κομμάτια.